MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ 467. SAYI ÇIKTI


HABER


 
Elektrik Mühendisliği Dergisi’nin, Nesnelerin İnterneti konusunu irdeleyen bir dosyanın yer aldığı 467. sayısı yayımlandı. Gelişen teknoloji ile birlikte hayatlarımızın nasıl değiştiği gözler önüne serilen dergide, Koronavirüs salgın sürecinden eğitime, üretim sektörlerinden enerji verimliliğine dek uzanan birçok konu ele alındı.
 

Elektrik Mühendisliği Dergisi`nin 467. sayısı Ocak ayında okurlarıyla buluştu. EMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala, başyazısında pandeminin de etkisiyle ülkemizin olağanüstü koşullardan geçtiğini belirtti. Nesnelerin İnterneti`nin bugün ve geleceğimiz için taşıdığı öneme dikkat çeken Pala, ülkemizin bu alanda geri kalmaması ve kalkınması için öncelikle eğitim sisteminin gelişen teknoloji ve gereksinimler doğrultusunda yenilenmesi; laik, çağdaş bir program uygulanması, akademik ve bilimsel özerkliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Dergi kapağına "Nesnelerin İnterneti ve Dijital Dönüşüm" başlığıyla taşınan dosyanın editörlüğünü yapan Dr. Mehmet Kara, sürecin nasıl geliştiği ve bu teknolojinin kullanım alanlarını anlattığı yazısında Nesnelerin İnterneti`nin, yapay zeka, büyük veri analizi, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 alanındaki gelişmeleri de kullanarak hızlı ve etkili çözümler sunacağına dikkat çekiyor. 

Dr. Ali Levent Kurtoğlu "Nesnelerin İnterneti`nin Hayatımızdaki Dönüştürücü Gücü" başlıklı yazısında, sağlıktan yaşam alanlarına, akıllı şehirlerden araçlara, perakende sektörü ve fabrikalara kadar uzanan geniş bir yelpazedeki uygulama şekilleri ve fırsatları irdeliyor. 

İSKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Tayfun İşbilen, kamuda dijtal dönüşümü ele aldığı yazısında, özgür yazılım ve dijital vatandaşlığa da vurgu yaparak, kamu teknoloji yatırımlarının hızlandırılması ve daha verimli hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

EMO 47. Dönem Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİTKOM) Komisyonu Başkanı Ömür Yıldız, iletişim teknolojilerinin gelişimini grafikler eşliğinde anlatırken, tedarik zincirinde Nesnelerin İnterneti ve Blok Zinciri teknolojilerinin sağlayacağı güvenilir, hızlı ve nispeten ucuz çözümler ile ilgili bilgi aktarıyor.

Dr. Çiğdem Gündoğan Türker, Koronavirüs salgını sürecinde dijital teknolojinin, virüse karşı mücadele, yeni yaşam biçimleri, eğitim ve çalışma zorunluluğu, sağlık gerekliliklerini destekleme konusundaki ortak çabanın önemli bir bileşeni haline geldiğine  işaret ediyor.

Nesnelerin İnterneti ile enerji verimliliği uygulamaları konusunu irdeleyen Dr. Alper Terciyanlı da yazısında, sistem verimliliğinin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik önerilere yer veriyor. 

Dergimizde dosya kapsamı dışında çeşitli yazılar yer alıyor. EMO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, Elektrik Piyasası Kanunu`nda yapılan değişiklikler ve EMO`nun enerji politikaları konusundaki çalışmalarını, TBMM komisyonlarındaki görüşmeler, basın açıklamaları ve yapılan eylemlerle destekleyerek anlatıyor. 

EMO`nun aktif bileşeni olduğu Nükleer Karşıtı Platform kapsamında yapılan çalışmalar ve Enerji Verimliliği Haftası`na yönelik basın açıklaması da dergide sunuluyor.

Mehmet Özdağ`ın "Uzaktan Eğitimde Bilişim, İletişim ve Teknoloji Sorunları" başlıklı yazısında da, EMO`nun öncülüğünde biraraya gelen bilişim ve telekomünikasyon sektörü sivil toplum kuruluşları, tüketici kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, eğitim uzmanları, sendikalar ve TBMM`de grubu olan muhalefet partilerinin katılmıyla yapılan değerlendirmeler ve üretilen çözüm önerileri aktarılıyor. 

Dergi yazıları EMO Kadın Komisyonu`nun "İstanbul Sözleşmesi`ni Konuşuyoruz" başlıklı söyleşisine ilişkin yazı ile tamamlanıyor. 

Geçtiğimiz sayılarda düzenli olarak yayımlamaya başladığımız sektörden haberler, elektrik istatistikleri ve MİSEM verileri de yine dergide yer alıyor. 

Kitap tanıtımlarının ardından dergimiz Tayfun Akgül`ün "Fennikarikatürler" sayfasındaki "yapay zeka-yatay zeka" temalı ironik karikatürüyle tamamlanıyor. 

Dergimize aşağıdaki bağlantıdan elektronik ortamda ulaşabilirsiniz.

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ 467. SAYI



EMO TV’DE BPS VE İBK TANITIM SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

19.12.2024
 


Çok Okunanlar


HÜ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK 50 YAŞINDA

EMO GİZLİ ZAMMI YARGIYA TAŞIDI

ÜYELERİMİZLE ANKARA KALESİ’Nİ GEZDİK

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TÜRELİ EMO’YU ZİYARET ETTİ

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK TESİSATI

EMO TV’DE BPS VE İBK TANITIM SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

ÜYEMİZ KUBİLAY HİLMİ BECERİK YAŞAMINI YİTİRDİ

PROF. DR. AYHAN ÇİLİNGİROĞLU VEFAT ETTİ

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: YANGIN ALGILAMA VE UYARI SİSTEMLERİ

EMO TV’DE NÜKLEER ENERJİ VE COP29 DEĞERLENDİRİLDİ

Okunma Sayısı: 3153


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.