MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ÇİĞDEM MAHALLESİ DÜNYA İLE AYNI ANDA TEMİZLİK YAPTI (SONSÖZ, 24.09.2019)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Mahalle kültürünün yok olmayla karşı karşıya kaldığı şu dönemlerde Çiğdemim Demeği herkese örnek olmaya devam ediyor. Dernek mahalle kültürünü yaşatmak, yaşam standartlarını arttırmak için etkinliklere son hızla devam ediyor.
 

 Çiğdemim Derneği 24 yıldır mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak etkinlik ve çalışmaları katılımcılık ve gönüllülük ilkesiyle yürütüyor. Bu kapsamda mahalle sakinlerini bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, bilgi birikimi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmak amacıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Mahalle kültürünün yok olmayla karşı karşıya kaldığı şu dönemlerde Çiğdemim Derneği herkese örnek olmaya devam ediyor. Dernek mahalle kültürünü yaşatmak, yaşam standartlarını arttırmak İçin etkinliklere son hızla devam ediyor. Çiğdemim Derneği 24 yıldır mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak etkinlik ve çalışmaları katılımcılık ve gönüllülük ilkesiyle yürütüyor. Bu kapsamda mahalle sakinlerini bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, bilgi birikimi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmak amacıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Çiğdemim Derneğinin iki etkinliği gerçekleşti. İlki Dünya Temizlik Günü için yapıldı. Dünyada yaklaşık 100 milyon ton katı atık olduğu düşünülüyor. Dünya Bankasının hazırladığı 2012 atık raporuna göre Türkiye günde 86 bin ton atık üreterek raporun hazırlandığı 161 ülke içinde 12. sırada bulunuyor. Eğer Türkiye aynı hızla atık üretmeye devam ederse 2025 yılında günde 136 bin ton atık üreteceği ve bu ülkeler arasında en fazla atık üreten 8. sıraya atlayacağı söyleniyor. 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya‘da filizlenen Let‘s Do it! (Haydi Yapalım!) hareketi bu kirliliğin önüne geçmek adına bugüne kadar toplam 100den fazla ülkeye ve yaklaşık 10 milyon gönüllüye ulaştı. 21 Eylül 2019 Cumartesi günü dünya ile beraber aynı anda Türkiye‘de de birçok etkinlik düzenlendi. Çiğdemim Derneği de bu kapsamda doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla bir çevre temizliği etkinliği düzenledi. Çankaya Belediyesi temizlik ekibi, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri temizliğe katıldılar.

 2‘İNCİ EL TAKAS PANAYIRI

Çiğdemim Derneğinin düzenlediği ikinci etkinlik 2.E1 Takas. Paylaşım ve Satış Panayırı idi. "Tüketime karşı paylaşımın kapısını aralıyoruz" sloganıyla 2014 yılından beri gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi eklendi. Birçok mahalle sakini kendisi için artık kullanmadığı giysi ve eşyaları yeniden kullanılmak üzere paylaştı, takas yaptı ya da sattı. Tüketim çılgınlığının önüne geçmek ve tüketim toplumu olmamak adına başlatılan bu etkinlik ile eşya paylaşımı, takas ve komşuluk yeniden hatırlandı. Çiğdemim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih F. Aksoy dayanışma ruhu ile beş yıldır bu panayırı düzenlediklerini, panayıra katılımcı sayısının her yıl arttığını belirtti. Derneğin bu yıl ve geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği faaliyetlere bakacak olursak:

ÜRETİCİDEN ARACISIZ DOĞAL ÜRÜNLER PANAYIRI

Çiğdemim Derneği, mahalle kültürünü yaşatmak, mahalleli arasında ki ilişkileri geliştirmek üzerine sayısı faaliyetler gerçekleştiren 24 yıllık bir dernek. Çeşitli sanat etkinlikleri, yazarlarla söyleşiler, ikinci el eşya pazarları gibi birçok aktiviteyi gerçekleştiren dernek üreticiden aracısız Doğal Ürünler Panayırını gerçekleştirdi. Güdül İlçesi öncü çiftçileri ve Güneşköy Kooperatifi doğal tarım ürünleri Çiğdem Mahallesi sakinleriyle buluştu. Çeşitli atölye çalışmalarının da yapıldığı panayıra ilgi son derece yoğun olurken, vatandaşlar panayırın tekrarını istedi.

BAROK VE KLASİK DONEM MÜZİK SANATI

Çiğdemim Derneği "Barok ve Klasik Dönem Müzik Sanatı" dönemlerini ele alan müzik söyleşi düzenledi. Prof. Dr. Belir Tecimer o döneme ait bilgileri anlattı. Hasan Alemlioğlu‘da söyleşide o döneme ait eserleri yan flüt ile dinleyenlere sergiledi. Tecimer. görkem ve şatafatı ile tanınan Barok Döneminin müziklerinin üretim amacı saraydaki soyluları eğlendirmek olduğunu söyledi. Barok Dönemi‘nin en ünlü bestecilerinden J. Sebastian Bach‘ın ölümüne kadar yaklaşık olarak 150 yıl süren dönem yerini Klasik döneme bırakmıştır. Klasik dönem Barok Dönemi‘nin aksine daha sade ve yalın olduğunu söyleyen Tecimer Aydınlanma felsefesinden etkilenen bu dönemin en önemli bestecilerini Joseph Haydn. W. Amadeus Mozart ve Ludwig Beethoven olarak saydı. Piyano sonatları, konçertolar, senfonik eserler ile bu üç bestecinin kendilerinden sonraki dönemlere ışık tuttuklarını bildiren Belir Tecimer Beethoven‘in 9.Senfonisini kayıttan dinletti.

ÇİĞDEMİM DERNEĞİ ÇERÇÖP ÇORBACILARI DİNLEDİ

Tüketim çılgınlığı ve israfa karşı bir şeyler yapmak isteyen gönüllü gençlerin başlattığı Çerçöp Çorbacılar Hareketi ekibinden Saliha Acarlı, pazardan topladıkları yiyeceklerle çorba pişirip herkese ücretsiz dağıttıklarını bildirdi.

ÇERÇÖP‘ÜN AMACI NEDİR?

2014 yılından itibaren çabalayan Çerçöp çorbacılarının amacı gıda israfını önlemek ve bu konuda insanlarda bir farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Saliha Acarlı gönüllü katılanlar ile birlikte cumartesi günü akşam saatlerinde Sıhhiye ve Ayrancı civarında kurulan pazarlarda çöp olmaktan kurtardıkları yiyecekleri topladıklarını ve onlara yardımcı olan market ve fırınlardan ekmek alarak Kızılay‘da bulunan bir kafenin deposunda sakladıklarını söyledi. Acarlı Pazar günü ise toplanılanlar ile çorba yapıp Kızılay‘daki Yüksel caddesinde acıkmış olan herkese ücretsiz dağıttıklarını söyledi.

EVLERDE VE İŞYERLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Çiğdemim Derneği her yıl Ocak ayında kutlanan "Enerji Verimliliği Haftası" kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ile birlikte bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye elektrik enerjisi üretiminde dışa bağımlı bir ülkedir. Ayrıca enerji hammaddesinin oldukça büyük bir kısmı dışarıdan satın alınarak karşılanmaktadır. Bu da ülke ekonomisinin sırtına ekstra büyük demek oluyor. Dünya genelinde enerji elde etmek için kullanılan fosil kaynaklar doğal kaynaklar gibi sınırsız olmadığı için her geçen gün azalmaktadır. Buna karşın artan dünya nüfusu ile birlikte talep artışı enerji maliyetlerini gün geçtikçe arttırıyor. Ülkemiz enerji üretiminde dışa bağımlı bir ülke olduğu için kullanılan enerjinin büyük bir kısmından hem fayda hem de geri dönüş sağlanması gerekiyor. Geri dönüş ve faydanın sağlanması için ülkemizin gelecek nesilleri olan çocuklarımıza gerekli eğitimler okul çağında verilmelidir. Çiğdemim Derneğinin düzenlediği söyleşide EMO Ankara Şubesi Teknik Müdürü Mustafa Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Öztürk "Enerji tasarrufunda temel hedef, enerjinin doğru kullanımı ile mümkündür. Enerjinin doğru kullanımında amaç. en az enerji miktarı ile en çok işi yapmaktır" dedi. Binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılması yani enerjiyi verimli kullanmak enerji tasarrufunun temelini oluşturuyor. Tasarruf için. gün içinde elektrik enerjisiyle aydınlatma yerine güneş ışığından olabildiğince yararlanılması, lambalarda aynı ışık şiddetine sahip ancak tüketimi düşük tasarruflu ampuller seçilmesi gerekiyor. Ayrıca, çamaşır ve bulaşık makineleri, kullanım kılavuzunda tanımlanan kapasitede çalıştırılması, buzdolabının kapağı gelişi güzel açıp kapatılmaması, çamaşırların kurutulmasında mümkünse güneş ve kaloriferden yararlanılması gerekiyor. Elektrik enerjisiyle çalışan televizyon, klima, müzik seti gibi cihazlar kumanda ile kapatıldığında enerji tüketmeye devam ediyor, açma-kapatma düğmesinden kapatılması halinde ise yüzde 5 e yakın enerji tasarrufu sağlanıyor. Evdeki elektrikli cihazlar içerisinde kesintisiz çalışan buzdolapları, toplam ev enerji tüketiminin yüzde 30‘una karşılık geliyor. Aydınlatma yüzde 28. çamaşır makinesi ise yüzde 7 enerji tüketiyor. Söyleşi, enerjiyi verimli kullanabilmenin enerji üretimine sahip olmak kadar değerli olduğu, en verimli enerjinin tasarruf edilmiş ve doğru kullanılmış olan enerji olduğu belirtilerek tamamlandı. Çiğdemim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fethi Aksoy mahalle söyleşilerinin değişik konular ve konuklarla devam edeceğini iletti.

ÇİĞDEMİM DERNEĞİ D1L-ETK1N SÖYLEŞİLERİNE YENİDEN BAŞLADI

Bu kez edebiyat alanında gerçekleştirilen, yazar ve gazeteci Adnan Gerger‘in katıldığı söyleşide nitelikli okur-yazar olunmanın yöntemlerine değinildi. Temel amacı semt sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak, giderek unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini güçlendirmek olan Çiğdemim Derneği, bu doğrultuda çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyor. Dernek, yapılan her etkinlik ve çalışmada insanların birbirleriyle tanışmalarına ve kaynaşmalarına, böylece komşuluk ilişkilerini geliştirmeye özen gösteriyor. Mahalle sakinleriyle birlikte yaptıkları çalışmalarda bir toplumsal sorumluluk bilinci geliştirmeye de özen gösteriyorlar. En dar kapsamda oturduğu semte sahip çıkan onun sorunlarıyla ilgilenen kişilerin ülkenin sorunlarına da sahip çıkacağına ve gerektiğinde sorumluluk alabileceklerini düşünüyorlar.

YAZ ARASINDAN SONRA TÜM HIZIYLA DEVAM

Çiğdemim Derneği ve Dil Derneğinin birlikte gerçekleştirdiği Çiğdem‘de Dil-Ekin Söyleşileri, yaz döneminde verilen aranın ardından, yeniden başladı. Etkinlik dizisinin altıncısında şair. yazar ve gazeteci Adnan Gerger Çiğdemli komşularla bir araya geldi. Çiğdemim Kültür Evinde gerçekleşen "Edebiyatta Nitelikli Okur" konulu söyleşiye otuzun üzerinde Çiğdemli katıldı. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Zuhal Yükselin Gerger‘i tanıtımıyla başlayan etkinlikte Gerger nitelikli okur olmak için çok okumak gerektiğinin altını çizdi ve okumaya klasiklerden başlamak gerektiğini belirtti. Gerger sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak onlarla sohbet etti. Gerger‘e teşekkür belgesi ve çiçek verildi Gerger iki dernek arasındaki bu anlamlı işbirliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti ve katılımcılar ile emeği geçen herkese teşekkür etti.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

ELEKTRONİK MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

TÜRKİYE YÜZYILINDA MÜHENDİSLER: SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

BİYOMEDİKAL MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

ÜYEMİZ EMİN YILDIRIM İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TÜRKSAT ZİYARETİ

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 82


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.