TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU "Sürdürülebilir Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda" 19 Ekim 2019 İMO Rüştü Özal Salonu (Necatibey Caddesi No:57 Kızılay-Ankara) Etkinlik Programı: |
PROGRAM |
09:30-10:00 | Kayıt |
|
10:00-10:45 | Açılış Konuşmaları |
| Kemal Zeki Taydaş, GıdaMO Y.K.Başkanı (3 Oda Başkanı Adına ) |
| Emin Koramaz, TMMOB Y.K. Başkanı |
| Viorel Gutu, FAO Türkiye Temsilcisi |
|
10:45-11:00 | Kahve Arası |
|
11:00-11:30 | Açılış Konferansı: |
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ "Neo-liberal Politikalar Açlığa Çare Oldu mu?" |
|
11:30-12:30 | 1.Oturum "Sürdürülebilir Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği" |
Oturum Başkanı |
Dr. Ali Uğurlu / KMO Y.K.Başkanı |
Konuşmacılar: |
Prof. Dr. Emine OLHAN "Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği" |
Adnan Çobanoğlu "Üretici ve tüketiciler açısından örgütlülük" |
|
12:30-13:30 | Öğle Yemeği Arası |
|
13:30-15:00 | 2.Oturum "Güvenli Gıda" |
Oturum Başkanı |
Özden Güngör / ZMO Y.K.Başkanı |
Konuşmacılar: |
"Sağlıklı Beslenme için Gıda Sistemleri Yaklaşımı" Keigo Obara – FAO Gıda Güvenliği Yetkilisi |
Prof. Dr. Çağatay Güler "Halk sağlığı ve beslenme" |
Doç. Dr. Yeşim Soyer |
Prof. Dr. Zülküf Aydın |
|
15:00-16:00 | Forum ve Kapanış |