MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO ANKARA ŞUBESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ MESLEK DALI KOMİSYONU ÇALIŞMA PROGRAMI YAYINLANDI


 
EMO Ankara Şubesi 25. Dönem Biyomedikal Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu (MDK) çalışma programı ve hedefleri 29.12.2020 tarihli EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu toplantısında karar altına alınmış olup haberimizin devamında üyelerimizin bilgisine sunulmaktadır.
 

BİYOMEDİKAL MESLEK DALI KOMİSYONU (BMDK) ÇALIŞMA RAPORU

Ankara Şube Biyomedikal MDK 25. Dönem çalışmalarını üç ana başlık altında gerçekleştirecektir.
A. Biyomedikal Mühendislerinin mesleki birikiminin arttırılması
B. Biyomedikal Mühendisliği mesleğinin sektördeki yerinin sağlamlaştırılması ve istihdamın arttırılması,
C. Biyomedikal Mühendisleri örgütlenmesinin güçlendirilmesi Hedeflere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan ayrıntılı faaliyetler aşağıdaki gibidir.
 A. Biyomedikal Mühendislerinin Mesleki Bilgi Birikiminin Arttırılması Biyomedikal Mühendisliği bölümlerine sahip üniversitelerin ders içerikleri; akademik hayat haricinde iş hayatı için teorik, pratik ve güncel bilgileri yeteri kadar karşılamamaktadır. Bu sebeple meslektaşlarımızın ve bölüm öğrencilerinin mesleki bilgi birikiminin güncel bilgilerle arttırılması gerekmektedir.
1- Aşağıdaki konularda aylık olarak webinar planlaması yapılacaktır. a. Tıbbi Cihazlarda Test ve Kalibrasyon b. DMO Sağlık Market c. MDR Düzenlemeleri d. Sağlık Yönetimi e. Sağlık Turizmi f. Patent Süreci g. OK ve Belgelendirme h. Tıbbi Atık Yönetimi i. Piyasaya Arz Süreci j. Girişimcilik k. Bilirkişilik l. Klinik Mühendisliği m. Şehir Hastaneleri Projeleri Süreçleri n. Tıbbi Cihaz Kayıt Sistemi o. Bakım-Onarım Planlamaları ve Yönetimi
2- Bu düzenlencek webinarların mutlaka tüm Biyomedikal Mühendisi üyelerimize duyurulması, mesaj atılarak bilgi verilmesi, oluşturulacak EMO Genç yapılanmamızda duyurulması konusunda ŞYK`dan destek talep edilecektir.
3- Bu webinarlarla birlikte alanında tecrübeli meslektaşlarımız sayesinde çalışmalarımız büyük kesimlere ulaşacak, mesleki dayanışmamız artacak ve meslek odası örgütlenmemize büyük katkı sağlayacaktır. B. Biyomedikal Mühendisliği Mesleğinin Sektördeki Yerinin Sağlamlaştırılması ve İstihdamın Arttırılması Biyomedikal Mühendislerinin sektörlerine yaptıkları katkılar bu mühendislik dalının ne kadar önemli olduğunu ispatlamaktadır. Bu sebeple meslek dallarının genişliği fazladır. Kamuda ya da özel sektörde farklı pozisyonlarda çalışmaktadırlar.
1. Biyomedikal MDK, Biyomedikal Mühendisliği mesleğiyle doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkili olan kamu kurumları, özel hastaneler, özel şirketler, tıbbi cihaz firmaları, inşaat firmaları, STK` lar ile temas halinde olacaktır ve gerekli ziyaretleri gerçekleştirecektir.
2. Bu temaslarla, mesleğimizin yerinin sağlamlaştırılmasının sağlanması yönünde adımlar atılacak, Biyomedikal Mühendisi istihdamının arttırılması yönünde görüşmeler gerçekleştirilecektir.
3. Biyomedikal Mühendisliğini ilgilendiren mevcut mevzuatların çalışılması konusunda MEDAK`a destek verilecektir.
4. Biyomedikal Mühendisliği meslek dallarıyla ilgili bir çalışma Biyomedikal MEDAK yardımı ile başlatılması sağlanacak ve bu çalışmanın tüm üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılması planlanmaktadır.
5. Biyomedikal Mühendisliği mesleğini ilgilendiren konularda gerektiğinde basın açıklamaları yapılacaktır. Bu düzeyli, teknik bilgi ve çözüm önerileri içeren basın açıklamaları ile meslektaşlarımızı meslek odalarına ısındırması ve aynı zamanda sektörün bu basın açıklamalarını ilgi ile takip edecek duruma gelmesi hedeflenmektedir.
6. Biyomedikal meslek alanlarını kapsayan kongre, söyleyişi, panellere katılım gösterilerek destek verilecektir.
7. Meslektaşlarımız arasında iletişim bağı kurulmaya çalışılacak, üyelerin yönlendireceği iş ilanlarının tüm üyelerimize yönlendirilmesi için talepte bulunulacaktır.
8. Biyomedikal Bilirkişilik için EMO bünyesinde bir veritabanı oluşturulup, EMO`dan gerekli kurum ve kuruluşlara bu ihtiyacı sağlayabildiklerine yönelik bilgi verilmesi talep edilecektir. Bunun için ilk olarak Bilirkişilik için bilgilendirici bir seminer talep edilecektir.
C. Biyomedikal Mühendisliği Örgütlenmesinin Güçlendirilmesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü Türkiye`de 2000 yılından itibaren öğrenci almakta olup; 2020- 2021 dönemi için, halihazırda 30 üniversite öğrenci almaya devam etmektedir ve bu üniversiteler toplam 1.370 kontenjana sahiptir. Yıllık verilen mezun sayısı dikkate alındığında; EMO bünyesindeki üye sayımız 162`dir ve bu üyelerin çoğu Ankara Şube bünyesindedir.
1. Mesleki örgütlenmemizin arttırılmasının yolu üniversitelerden geçtiği ortadadır. Bu sebeple EMO Genç yapılanmasına önem verilecek, EMO`nun işlevi üniversite öğrencilerine ayrıntılı bir şekilde anlatılacak, EMO Genç yapılanmasına dahil olması yönünde adımlar atılacaktır.
2. Ankara Şube`ye bağlı şubeler mutlaka etkinliklere dahil edilecek, kendi illerinde olan üniversitelerdeki etkileşimlerinin arttırılması planlanmaktadır.
3. Üniversitelerdeki Biyomedikal Mühendisliği bölüm başkanlarına bir çağrı mektubu hazırlanacaktır.
4. Biyomedikal Mühendisi iş ilanlarının üyelere duyrulması istenecektir.
5. Komisyonumuzun gerçekleştireceği webinarların reklamı öğrenci, öğretim üyeleri ve meslektaşlarımıza kadar ulaştırılması planlanmaktadır.
6. Bu dönemde sosyal medyanın gücü yadsınamayacağı için yapılan çalışmalar ve mesleki bilgilerin mutlaka sosyal medyada (Linkedin, Instagram vb.) duyurulması ve etkileşimin arttırılması gerekmektedir. Bu konuda ŞYK`dan destek istenmesi planlanmaktadır.
7. Biyomedikal MDK çalışmalarının başarıya ulaşmasında örgütlenmenin rolü büyüktür ve gerçekleştirilecek faaliyetlerin devamlılığı üye sayısı ve alanında tecrübeli meslektaşlarımızın odaya kazandırılması ile yakından ilişkilidir.



ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

01.07.2024
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENECEK

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

Okunma Sayısı: 69


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.