MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

HELLSTRÖM: TÜRK TELEKOM'U ÖZELLEŞTİRMENİN ZAMANI DEĞİL (HUURİYET, 20.01.2003)


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
Ericsson'un dünya başkanı Kurt Hellström, dünyada telekomünikasyon şirketlerinin özelleştirilmesine devam edildiğini ancak Türk Telekom örneğinde de görüldüğü gibi özelleştirme konusunda doğru zamanın hükümetler tarafından belirleneceğini söyledi.
 

ERİCSSON Dünya Başkanı Kurt Hellström, dünyanın her yerinde telekomünikasyon sektöründe liberalizasyon ve deregülasyon sürecinin devam ettiğini ancak hükümetlerin kontrolünde olan telekom şirketlerinin ne zaman özelleştirileceğine yine hükümetlerin karar vereceğini söyledi.

Ericsson Mobility World'ü ziyareti sırasında Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Hellström Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin ilginç mesajlar verdi. Hükümet son olarak açıkladığı 4 Milyar Dolarlık özelleştirme paketine Türk Telekom'u koymadı bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusuna, Hellström, "Türkiye'de Türk Telekom'un özelleştirilmesi sürecine ilişkin geniş bilgim yok. Ancak böyle büyük kuruluşların ne zaman özelleşeceğine hükümet karar verir" yanıtını verdi.

Dünyada telekomünikasyon sektöründe özelleştirmelerin devam ettiğini ve bu sürecin tamamlanacağını belirten Hellström şöyle devam etti:

"Türkiye kısa bir süre önce yüksek oranlı devalüasyon yaşadı, bu nedenle hükümetin elindeki şirketlerin değeri düştü. Hükümetler ellerindeki şirketlerin en iyi şekilde değerlendirilmesinden sorumludur. Bu nedenle satış yapmak için uygun zamanı bekleme hakları vardır. Dünya da da benzer örnekler görülüyor. Telekomünikasyon sektörünün uygun zamanlarda özelleştirme yapamayanlar şimdi zorlanıyorlar."

Hellström, ayrıca dünyada telekomünikasyon sektöründe durgunluğun devam ettiğini ve bu ortamda yapılacak bi özelleştirmenin yeterli talebi bulamayabileceğini de sözlerine ekledi.

Kurt Hellström mobil iletişim altyapısının kablolu iletişim altyapısından daha ucuza mal olduğunu ve dünyada telefon bağlantısı bulunmayan yaklaşık 3 milyar insana mobil iletişimin geniş olanaklar sunacağını söyledi. Dünyada kablolu iletişimden yararlanan abone sayısının 1 milyar olduğunu ancak her kablolu bağlantıdan ortalama 3 kişinin yararlandığnı belirten Hellström şöyle devam etti:

"Dünyada 1 milyar kablolu telefon abonesi, 1 milyarda mobil telefon abonesi var. Mobil telefonlar kişiye özel ve bir abone bir telefon kullanıyor. Bir kablolu telefondan ise ortalama 3 kişi yararlanıyor. Bu da 3 milyar insanın yani dünyanın yarısının telekomünikasyonun nimetlerindenhiç yararlanmadığını gösteriyor.

Bu günün teknolojisi ile mobil altyapı oluşumu kabloludan ucuza geliyor. Ancak, mobil telefon penetrasyonunun düşüklüğü , yüksek vergiler ve yüksek lisans ücretleri nedeniyle mobil telefon tarifeleri kabloluya göre daha yüksek. Mobil telefon penetrasyonu yükseldiğinde ve mobil altyapının kullanım süresi uzadığında mobil iletişimin ücreti kablolunun altına düşecektir."

Hellström, gerek altyapı maliyetinin ucuzluğu, gerekse kullanım kolaylığı açısından mobil telefonların dünyanın geri kalmış bölgelerinde büyük avantajlar yaratacağını ve geleceğin mobil iletişimde olacağını söyledi. Mobil iletişimin olanaklarının da gün be gün arttığını belirten Hellström, "Mobil alanda daha geniş kullanımlı, daha yüksek hızda , daha etkin ve daha ucuz iletişim olanağı ortaya çıkıyor" dedi.

Özel bir savaş planımız yok

Kurt Hellström, Irak'ta meydana gelecek bir savaşın telekomünikasyon endüstrisini nasıl etkileyeceğinin zaman içerisinde belli olacağını söyledi.

Savaşın olmasını istemediğini, sorunların barışcı yollarla çözümünün en iyi yol olduğunu vurgulayan Hellström, "Savaşın telekomünikasyon sektörüne etkisini bu savaşın süresi ve çapı belirleyecektir" diye konuştu.

Hellström, Ericsson olarak savaş için özel bir planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

Dünyadaki konuşmaların % 40'ı Ericsson üzerinden

Dünyanın en büyük telekomünikasyon altyapısı ve mobil iletişim teknolojileri şirketi ünvanına sahip olan İsveçli Ericsson 140 ülkede faaliyet gösteriyor.

Her gün mobil ortamda gerçekleştirilen iletişimin yüzde 40'ı Ericsson'nun dünya genelinde kurduğu sistemleri üzerinden yapılıyor.

Dünyanın en büyük 10 telefon operatörüne sistem tedariki yapan Ericsson'da 70 bin kişi çalışıyor. Türkiye'de yüzde 70 pazar payına sahip olan Ericsson bir çok ülkede de mobil iletişim teknolojilerinde pazar liderliğini sürdürüyor.

Sony ile cep telefonları ve mobil cihazlar konusunda işbirliği olan Ericsson, bu alanda da iddiasını sürdürüyor.



FLASH TV- ANA HABER

17.07.2024
 


Çok Okunanlar


DAĞITIM BEDELİ FATURAYI ÇÖKERTTİ

NÜKLEER RİSKİ SONLANDIRALIM

SZC TV- ÖNCESİ SONRASI

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ YAYIN KURULU TOPLANTISI

ULUSAL KANAL- HABERLER

FLASH TV- ANA HABER

VERGİ VERMİYOR, BORÇ ÖDEMİYOR: ELEKTRİK ŞİRKETLERİ HALKI ÇARPIYOR (GAZETEDUVAR.COM.TR)

ELEKTRİKTE CEP YAKAN DAĞITIM BEDELİ: FATURALARDA BÜYÜK PAY PATRONLARIN (HABER.SOL.ORG.TR)

EMO TESPİT ETTİ: FAHİŞ ELEKTRİK ZAMMININ NEDENİ DAĞITIM ŞİRKETLERİ (DİKEN.COM.TR)

HALK TV- NASIL OLACAK

Okunma Sayısı: 2037


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.