MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

KARADENİZ'İN İLK RÜZGAR SANTRALI SAMSUN'DA (DÜNYA GAZETESİ, 15.11.2006)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ


 
Yenilenebilir enerji kaynakları arasında öne çıkan rüzgar enerjisi Karadeniz Bölgesi'nde hayata geçmeye başladı. Samsun'un Tekkeköy ilçesine bağlı Kutlukent'te belediye yıllık kesintisiz rüzgâr esinimini 300 gün olarak hesapladı ve rüzgâr enerjisiyle çalışan enerji santralini Asarağaç köyündeki belediyeye ait piknik alanına kurdu. Elektrik üretimine başlayan santralle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hayati Tekin, günlük yaklaşık 30 kilovatlık enerji elde ettikleri santral sayesinde piknik alanını aydınlatacaklarını söyledi.
 

Samsun Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Düelsan Limited Şirketi tarafından bir ayda tamamlanan santral, yaklaşık 10 metre yüksekliğinde, 3 pervaneyle çalışıyor ve rüzgârın süresi ve şiddeti karşılığında enerji üretiyor. Küçük çaplı olması sebebiyle sadece dar bir alanın aydınlatılmasında kullanılacak olan santralın Karadeniz'e örnek olması düşünülüyor.

Tüm Karadeniz'e tanıtacağız
Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, bu santralde üretilen temiz enerjiyi bütün Karadeniz'e tanıtacaklarını belirterek, " Gelecek nesillere pis ve riskli çevre bırakmamak için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmalıdır. Bölgenin coğrafi yapısının rüzgâr sirkülâsyonuna elverişli olmasından hareketle rüzgâr enerjisine dayalı bir santral yapmak istedik. Oluşan rüzgâr koridorunu santrallarla yakalamak gerekiyordu. Buradan 30 kilovat/saat enerji alacağımızı ümit ediyoruz. Bir ilki başlatarak örnek olduğumuza ve rüzgâr santrallarının rüzgarın bol olduğu Karadeniz'de hızla yaygınlaşacağına inanıyoruz" dedi.

Rüzgâr enerjisi tarlaları
Santralı kuran Düelsan Limited Şirketi sahibi Necati Dündar ise Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydederek, "Dünya'nın temiz enerjiye olan ihtiyacı bizi rüzgâr enerjisi ile ilgili araştırmalara yönlendirdi. İlk enerji santralini Samsun'da Kutlukent Belediyesi için imal ederek kurduk. Türkiye için önemli bir yatırım. Rüzgâr enerji santralı kuruluş aşamasında pahalı olmasına rağmen, kuruluşundan itibaren bedava enerji üretimi sağlaması ciddi bir avantaj sağlıyor. Rüzgâr olmadığı dönemlerde de elektrik kesintisi yaşamamak için kullanım fazlası elektrik bataryalarda depolanabiliyor. Bunu artırarak rüzgâr enerjisi tarlaları yaparak, daha büyük santralları da kurabiliriz. Barajlar gibi elektrik üretebiliriz. Böylece ülke ekonomisi ve sanayisinin canlanması açısından büyük bir adım atmış oluruz. Bunun yanı sıra lokal enerji santralları da kurulabilir. Buradan elde edilen enerji sanayide, evlerde ve tarımda kullanılabilir" dedi.

“Nükleer santral değil rüzgâr enerjisi”
Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, Karadeniz Bölgesi'nde rüzgar enerjisinden yararlanabilmek için en elverişli ilin Sinop olduğunu belirterek,"Türkiye'nin en kuzey ucunda yer alan Sinop'un rüzgar açısından zengin bir il. Sinop'un Sarıkum yöresinde sürekli rüzgar nedeniyle ağaçlar bile eğik büyüyor. Araştırılırsa bu bölgenin rüzgar enerjisi için en uygun yer olduğu anlaşılacaktır. Bu zenginliğin enerjiye dönüştürülmesini istiyoruz.

Sinop'a kurulması planlanan Nükleer Santral risk oluşturuyor. Yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgâr enerjisinden Sinop'ta rahatlıkla verim elde edilebilir" dedi.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENECEK

ELEKTRONİK MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

TÜRKİYE YÜZYILINDA MÜHENDİSLER: SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

BİYOMEDİKAL MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

ÜYEMİZ EMİN YILDIRIM İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TÜRKSAT ZİYARETİ

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 3330


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.