MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

YAZILIM'IN ÖNEMİ (BİRGÜN, 27.09.2007, HALUK GERAY)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen III. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS '07), 27-30 Eylül 2007 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor.
 

Geçtiğimiz temmuz ayında aramızdan ayrılan EMO Onur Kurulu Üyesi E. Sabri Aksüt anısına 27 Eylül 2007 Perşembe günü Bilişim Hukuku konulu bir panel düzenlenecek. 29 Eylül 2007 Cumartesi günü ise Bilgi ve Bilişim Politikaları konulu panel Ocak 2007‘de aramızdan ayrılan Utku Kocabıyık anısına yapılacak.

Ulusal Yazılım Sempozyumu, yazılım alanında yaşanan gelişmeler, geleceğe yönelik beklentiler, bilişim hukuku, bilişim politikaları ve yazılım alanına yönelik konuların tartışılacağı sempozyum, bu alanlarda çalışan akademisyenleri, sektör kuruluşlarını, kamu kurumlarını ve meslek örgütlerini bir araya getiren bir platform olmayı hedefliyor, ilki İzmir‘de 2003 yılında, ikincisi ise 2005‘te yine Ankara‘da gerçekleştirilen UYMS, Türkiye‘nin sahip olduğu gizilgüç açısından değerlendirildiğinde yakın gelecekte daha fazla gündeme gelecek olan bilgi, bilişim ve yazılım alanına ilişkin olarak önemli bir etkinlik olmuş durumda.

2003 yılından bu yana iki yılda bir düzenli olarak gerçekleştirilen Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu‘nda daha öncekilerde olduğu gibi bu yıl da üniversite ve EMO işbirliği ile sektöre damgasını vuracak akademik ve mesleki bildiriler sunulacak. UYMS ‘07‘de toplam dokuz oturum, iki panel ve bir çalıştayda toplam 45 kişi sunum gerçekleştirilecek. Sempozyuma katılamayanlar ise www.uyms.org.tr adresinden yapılacak olan canlı yayın ile sempozyumu takip edebilecekler. Bugün başlayıp 30 Eylül‘e kadar sürecek etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgilerde bu siteden alınabilir.

Yazılım konusundaki etkinliğe değinmişken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilim ve Teknoloji Politikaları Çalışmaları Merkezi‘nde benim danışmanlığımda gerçekleştirilen ve Eylül 2007‘de sonuçlanmış bir yüksek lisans tezinden söz etmek istiyorum. A. Ulaş Emiroğlu‘nun Yazılım Sanayisi Geliştirme Stratejileri: Hindistan, İrlanda ve Türkiye Karşılaştırmalı Çözümlemesi başlıklı çalışma, ulusal yazılım stratejileri açısından önemli sonuçlar içeriyor.

Hindistan ve İrlanda pek çok araştırmacı tarafından yazılıma yönelik uygulamalarıyla önemli sıçramalar gerçekleştirmiş ülkeler olarak sunuluyor. Ulaş Emiroğlu bu ülkeleri, uygulanan yazılım politikalarını ve sonuçlarını inceliyor çalışmasında, öncelikle bu ülkelerde uygulanan ulusal yazılım politikaları sonucunda önemli gelişmeler gösterdikleri saptaması yapılıyor. Her iki ülkede de eğitim, Ar-Ge ve sanayi politikaları/stratejileri uygulanması sonucu önemli yazılım dışsatımı gerçekleştiriyorlar.

Aslında İrlanda sadece dışsatıma dayalı bir yazılım stratejisinin önemli sonuçlar vermeyeceğini 1993 yılında anlamış. Aynı yıl bu çıkmazı aşmak için Enterprise Ireland adı altında bir kurumlaşmaya gitmişler. Çünkü çokuluslu şirketlerin konuk ülkelerdeki yaptıkları yazılım yatırımları beklenen etkiyi yaratmıyor. Bu firmalar katma-değeri yüksek yazılım işlerini kendi ülkelerinde tutarken, emek yoğun ve katma değeri düşük bölümleri diğer ülkelere aktarıyorlar. Ulaş Emiroğlu, bir ülke uluslararası ekonomik düzenin en alt basamaklarında kalmak istemiyorsa, düşük büyüme gizilgücü olan ve emek-yoğun/düşük bilgi yeteneği isteyen yazılım stratejilerini uzun dönemli olarak uygulamaması gerektiği tezini destekliyor.

Dünya sisteminde yazılım sektöründe de merkez-çevre ilişkilerinin söz konusu olduğunu bulgularla destekleyen Ulaş Emiroğlu, bu döngünün kırılmasının ancak yüksek katma değer içeren, yeni büyüme alanlarına odaklı bir ulusal stratejinin ulusal politikalarla uygulanması ile mümkün olduğunu savunuyor.

UYMS ‘07 etkinliğinin bu doğrultuda gelişmeleri tetiklemesini umuyoruz.



ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

01.07.2024
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

EMO ANKARA ŞUBESİ MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENECEK

ELEKTRONİK MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

TÜRKİYE YÜZYILINDA MÜHENDİSLER: SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

BİYOMEDİKAL MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

ÜYEMİZ EMİN YILDIRIM İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TÜRKSAT ZİYARETİ

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

Okunma Sayısı: 2203


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.