MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ESKİŞEHİR'DE OLMAK VARDI! (15.11.2007, BİRGÜN, HALUK GERAY)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi'nin gerçekleştirdiği önemli etkinliklerden biri olan "12. Elektrik Elektronik Bilgisayar Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Kongre ve Sergisi" dün Eskişehir'de başladı.
 

Pazar gününe kadar sürecek kongre, enerji, haberleşme, bilgisayar ve bilişim alanlarındaki araştırma ve geliştirme çalışmalarının sergilendiği, paylaşıldığı ve tartışıldığı bir zemin olarak, ülke kalkınmasındaki önceliklere göre bilimsel çalışmaların özendirilmesi, bilim ve teknoloji alanında ulusal politikaların oluşturulması, geliştirilmesi ve yaşama geçirilmesi amacıyla düzenleniyor.

EMO Ankara Şubesi, Anadolu ve Osmangazi üniversiteleri işbirliği ile düzenlenen kongre kapsamında 24 oturumda 142 bildiri sunumu yapılıyor. Dikkat çeken panellerden biri cuma günü saat 15:3o‘da gerçekleştirilecek olan "Türkiye‘de Yazılım Pazarı ve Pazarlanan Mühendisler" başlığını taşıyor. Paneli Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Funda Başaran Özdemir yönetecek. Panelde, Türkiye yazılım pazarının büyüklüğü; diğer ülkelerle karşılaştırılması; dünya ölçeğindeki yeri; beyin göçü ve esnek çalışma pratikleri gündeme gelecek.

"İletişim ve Emperyalizm" kitabıyla Türkiye‘deki sosyal bilimlerde unutturulmaya çalışılan emperyalizm kavramını telekomünikasyon tarihi bağlamında irdeleyen Başaran özdemir‘in panelde yönetici olması, konuyla ilgili önemli saptamaları yapmasını engellemeyecektir diye düşünüyorum. Paneldeki bir diğer konuşmacı olan Ali Ulaş Emiroğlu, Meteksan‘da çalışırken Yüksek Lisansını ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikaları Çalışmaları biriminde yaptı. A. Ulaş Emiroğlu‘nun Yazılım Sanayisi Geliştirme Stratejileri: Hindistan, İrlanda ve Türkiye Karşılaştırmalı Çözümlemesi başlıklı çalışması ulusal yazılım stratejileri açısından önemli sonuçlar içeriyor.

Hindistan ve irlanda pek çok araştırmacı tarafından yazılıma yönelik uygulamalarıyla önemli sıçramalar gerçekleştirmiş ülkeler olarak sunuluyor. Ulaş Emiroğlu bu ülkeleri, uygulanan yazılım politikalarını ve sonuçlarını inceliyor çalışmasında, öncelikle bu ülkelerde uygulanan ulusal yazılım politikaları sonucunda önemli gelişmeler gösterdikleri saptaması yapılıyor. Her iki ülke de eğitim, Ar-Ge ve sanayi politikaları/stratejileri uygulanması sonucu önemli yazılım dışsatımı gerçekleştiriyor.

Aslında İrlanda sadece dışsatıma dayalı bir yazılım stratejisinin önemli sonuçlar vermeyeceğini 1993 yılında anlamış. Çünkü çokuluslu şirketlerin konuk ülkelerdeki yaptıkları yazılım yatırımları beklenen etkiyi yaratmıyor. Bu firmalar katma değeri yüksek yazılım işlerini kendi ülkelerinde tutarken, emek yoğun ve katma değeri düşük bölümleri diğer ülkelere aktarıyor. Dünya sisteminde yazılım sektöründe de merkez-çevre ilişkilerinin söz konusu olduğunu bulgularla destekleyen Ulaş Emiroğlu, bu döngünün kırılmasının ancak yüksek katma değer içeren, yeni büyüme alanlarına odaklı bir ulusal stratejinin ulusal politikalarla uygulanmasıyla mümkün olduğunu savunuyor. Emiroğlu‘nun kitaplaştırmasını da dilediğim YL tezi de yeni sömürgecilik pratiklerine vurgu yapıyor. Söz konusu paneldeki diğer çok önemli konuşmacılar da Havelsan Genel Müdürü Dr.
Faruk Yarman, ve EMO Ankara Şubesi YK Başkan Yardımcısı Gölay Şakiroğulları.

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Güvenç‘in "Nanoteknoloji Nedir? Neden Önemlidir!" konulu sunumu da ilginç sunumlardan biri olarak göze çarpıyor. Etkinlikte yer alacak diğer panellerse "Savaş ve Enerji" ve "EEBB Mühendisliği Geleceği". Doğrusu iş yoğunluğu nedeniyle Eskişehir‘de olamamak üzüntü veriyor. Tartışmaların Türkiye‘deki yazılım alanına önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Ayrıntılar www.emo.org.tr adresinden öğrenilebilir.



ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

01.07.2024
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

EMO ANKARA ŞUBESİ MÜDÜRÜ MUSTAFA ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENECEK

ELEKTRONİK MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

TÜRKİYE YÜZYILINDA MÜHENDİSLER: SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

BİYOMEDİKAL MESLEK DALI KOMİSYONU İÇİN ÜYE TOPLANTISI ÇAĞRISI

ÜYEMİZ EMİN YILDIRIM İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TÜRKSAT ZİYARETİ

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

Okunma Sayısı: 1412


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.